4 dagar med fjäll, inspirerande matlagning från jord till bord i Södra Årefjällen
Vill du ta en paus från vardagen och komma ut på fjället?
Tycker du att det låter intressant med lokalproducerad mat tillagad av kock, fjällvandring och att få skörda dina egna grönsaker?
Då har du hittat rätt!
Välkommen till en weekend där vår kärlek till naturen, fjället och maten på våra tallrikar står i fokus.
Med Södra Årefjällen som bas visar Kim sina smultronställen i området. Det kommer att bjudas på storslagna vyer, känsla av frihet, bad i fjällbäck och hjortron direkt från myren på kalfjället.
Vi andas frisk fjälluft och låter vinden blåsa bort alla bekymmer.
Vår bas, mitt i områden med många vackra, vilda, härliga dagsturer. Vi sover tre nätter på Trillevallens fjällgård. En fin fjällanläggning med hög mysfaktor. Efter härliga dagar ute på fjället lagrar vi värme i bastun och landar i en fåtölj med en bok. Mjuka i kroppen avnjuter vi en fantastisk middag med utsikt över Anarisfjällen i matsalen.
Petter Aulin är vår kock denna helg. Han blir lössläppt i ett kök med ett berg av lokala produkter. Inspiration till våra gäster utlovas. Traditionella rätter får nya tappningar och grödor vi i vår vardag ofta stöter på framhävs på ett utsökt vis.
Här-producerat!
Grödor som odlats endast en mil från vårt boende med kärlek och naturliga gödningsmedel som insats.
Vi äter lamm och nöt som betat sig runt i området och ökat den biologiska mångfalden ett tramp i taget. Samt smakar fisk från sjöar i vårt område, sik, aborre eller öring.
Första dagen skördar vi grönsaker tillsammans på odlingskollektivet Kim är en del av. Bland broccolihuvuden och potatisblast startar vi vår matresa för denna helg. Hungriga vandrare får äta mat som odlats och betat ett stenkast från vårt boende.
Vi träffar Adam och hans fjällkor. Med ett stort driv för att erbjuda näringsrik mat och förbättra områdets biodiversitet flyttar Adam runt sina kor på bete i Undersåker med omnejd.
En weekend fylld av fjällvandring och gemenskap. Vi besöker områdets fjällbönder vi skördar tillsammans våra egna grönsaker som om kvällarna tillagas av kocken Petter Aulin.
Vi bor vid foten av Välliste med fjället och skogen runt husknuten, detta medför att det är långt till affären. Du kommer att få äta dig mätt med diverse godsaker, men vill du ha med ditt favoritgodis får du köpa med det innan. Alkohol ingår ej, vi kommer att bjuda på alkoholfria drycker och drinkar under helgen.
Inga förkunskaper krävs för att delta. Vi kommer att vandra om dagarna och du bör klara av att gå 10-15 km i ett lugnt tempo utan problem. Om du tycker fjällvandring, odling och vällagad mat är intressant så är detta något för dig!
Vi får tre dagar på fjället. Hela evenemanget är planerat av fjällguide som håller koll på detaljer och planerar dagsturer efter rådande väder.
Fredag, Lördag och Söndag är det fjällvandring på schemat. Fjällvädret kan variera otroligt mycket, så dagarna planeras nära inpå och turerna görs så vi får den bästa upplevelsen den dagen kan erbjuda.
Vårt boende ligger perfekt till vid foten av fjället Välliste. Det finns ett stort utbud av turer inom 20 minuters bilresa.
Fokus under våra dagar kommer inte att ligga på att prestera. Vi är ute för att njuta av fjällvidderna! Kim är en rackare på fjällflora, istidsformationer och områdets kultur och historia och delar gärna med sig av sin kunskap.
Den här helgen är vad vi tror på! Vi tror på gemenskap, naturens stärkande egenskaper, det lokala samarbetet och riktig, näringsrik lokalproducerad mat.
Hela upplevelsen, från topp till dal.
Detta vill vi erbjuda er som väljer att följa med på denna resa.
Vi lovar er många skratt, nya kunskaper och vänskaper samt en helg ni sent kommer att glömma.
Skicka in en intresseanmälan för att få reda på när datumen släpps!
Topp & Dal är medlem i Visita vilket innebär att våra paketresor omfattas av kammarkollegiets resegaranti.
Var först med att få reda på när vi släpper nya turer.
Inga konstigheter, bara sjyssta fjällturer.